Blog

Dijital Dünya Klavuzunuz

İşletmeler dijitale neden geçmeli?

Kategori:

   Ticaret artık tıklama etrafında dönüyor. O yüzden dijital dünyayı dışarıdan seyreden ve dijitalleşemeyen işletmeler yok olmaya mahkûmlar. 

   Siz “işletmemizi dijitale taşısak mı?” diye düşünürken, dünyada öğrenebilen makineler, giyilebilen teknoloji, sanayi 4.0, yapay zeka ile yapılabilecekler konuşuluyor. Artık bu mecraya ayak uydurmadan, klasik yöntemlerle ticaret yapmak oldukça zor.

    Son 10 yılda ürün ve servislerden, müşteriye ulaşım şekillerine ve müşterinin karar süreçlerine kadar pek çok konuda büyük değişimler yaşandı. İnsanlar’ın %80 i alışverişten önce internette araştırıyor ve tercihen daha garantili yol olarak interneti tercih ediyorlar. Hız, geri iade garantisi, daha ekonomik çözümlere ulaşma gibi bir çok etken insanların dijital ortama alışmalarında ciddi tetikleyiciler oldu.

   İşletmenizi dijitale taşıdığınızda, daha az maliyetle daha çok kişiye ulaşmanın yolu açılıyor. Yapılacak doğru yatırımlar ve atılacak doğru adımlar sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkarabilir. Ancak danışmanınızla size uygun bir yol haritası çizmeniz ve buna uymanız gerekmektedir.

  “Bu işi ben biliyorum. Sonuçta kendi işim” diyebilirsiniz. Ancak pazar artık eski pazar değil. Klasik reklam araçlarının yerini dijital reklam aldı. Sadecedijital reklam tanımı dahi artık konunun çok az bir kısmını tanımlayabiliyor. Artık yapay zeka devrede..

Bu gelişmeler kobilere ve küçük işletmelere farklı bir avantajda sağladı. Artık işletmeniz hangi boyutta olursa olsun, devlerle yarışma imkanı buluyor. Onların sizi ezmesi veya yok etmesi mümkün olmuyor. Her işletme kendisine uygun bir yol açıyor ve bu yolda devam ediyor.

Önemli olan bu konuda doğru partnerler seçerek kısa yolları ve stratejileri hatasız kullanmak.  Dijitalleşme yolunda doğru ajansı arıyorsanız size bu konuda eğitim destekli hizmetler sunabiliriz. Sadece hizmet vermek değil öğreterek vermek çok daha etkili sonuçlar aldığımız bir yöntem...