Blog

Dijital Dünya Klavuzunuz

Dijitalde marka itibar yönetimi

Kategori:
Eklenme:
22 Kas 2020

Ticaret yapan insanların en çok dikkat ettikleri konu itibarlarının sarsılmamasıdır. Ürün veya hizmet için söylenecek kötü bir sözü piyasadan silmek uzun zaman alacağı gibi ticarete de ciddi zararlar verir.

Günümüzde ticaret dijitale taşınıyor. Ancak klasik ticartte dikakt ettiğimiz itibarımıza burada yeterinde önem veriyr muyuz? Unutmayın dijitalde her şey çok daha hızlı yayılır ve çok daha fazla kişiye ulaşır.

İtibar yönetimi özellikle iş anlaşmalarında, ortaklıklarda, yeni müşteri kazanmak ve benzeri konumlarda sizi bir adım öne çıkaracaktır. Markanızın temiz ve net bir dijital tablosu olması güven verecektir. Markanızın başarılı olması için diğer yapmanız gerekenleri daha önce bahsetmiştik

Nasıl yapacağız?

Öncelikle karışık bir strateji yerine her şeyi sırayla kontrol edin ve düzenli çalışın. Aşağıdaki her konu tek tek önemli olduğu gibi birbirlerini de destekleyecek unsurlardır

Hikayeniz (biyografiniz)

Markanızın insanlarla doğru iletişime geçmesinin  en etkili silahlarından birisi hikayenizdir. Her şeyden önce oturup tek paragraf dahi olsa hikayenizi yazın ve tüm dijital araçlarınızda aynı hikayeyi kullanın. Hikayeden kastımız aslında biyografidir. Ancak bunu teknik veriler şeklinde değil bir hiaye unsurlarıyla hazırlamalısınız.

Böylece işletmenizin nereden nereye geldiğini her noktada aynı dille yansıtmış olacaksınız. Bu insanlara güven veren en önemli araçlardan birisidir. Aynı zamanda nasıl yazıldığı da önemlidir. Eğer yeteri kadar güçlü bir kaleminiz yoksa "içerik pazarlama" desteği almanızı öneririz.

Bir süre sonra referans verilmeye ve başka mecralarda tanıtılmaya başladığınızda bu biyografi kullanılmalıdır. Aksi takdirde her biri ayrı kişiler tarafından yazılmış ve muhtemelen hatalarla dolu bir paragrafla temsil edilirsiniz.

Sizi anlatan bu makalede belirleyeceğiniz anahtar kelimelerle sitenize link verilmesi de çok önemlidir. Ticari hayatınızda, reklamınızın yapılacağı platformlarda, katıldığınız etkinliklerin tanıtım yazılarında, vereceğiniz röportajlarda vb. birçok pozitif reklam süreçlerinde bu makalenizi mutlaka karşı tarafa iletin.

Sosyal medya hesaplarınız

Bu en çok hataya düşülen ve kontrolün kaybedildiği yerdir. Birçok işletme olması gerekenin aksine bir anda birçok sosyal medya mecrasına karmaşık bir şekilde hesap açar ve günün sonunda bazılarına giriş bilgilerini dahi kaybeder. Bu da bir süre sonra ilgilenilmemiş çöp hesaplar olarak marka itibarınıza darbe vurmaya başlar.

Öncelikle Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin ve youtube mecralarını kullanın ve doğru hesap açın. Hesaplarınıza kurumsal görsel ve bilgilerinizi planlı bir şekilde doğru olarak ekleyin. Kısaca tüm hesaplarınız aynı mesajı versin ve senkronize olsun..

  • Kurumsal hesaplarda rumuz kullanmayın, kendi adınız veya işletmenizin adını kullanın
  • Tüm platformlarda belli sayıda aynı arkadaşlarınızla bağlantı kurun
  • Doğru ve yine senkronize anahtar kelimeler kullanın
  • Hikâyenizle paralel paylaşımlarda bulunun.
  • Özel tasarlanmış kutlama görselleri paylaşın.
  • Sektörel yeni haberleri ilk siz duyurun

Sesinizi duyurun

Belli bir ekonomik güce gelmiş birçok işletme dijitalde aynı etkiyi yansıtamamıştır. Bunun sebebi seslerinin gerektiğinden daha az çıkmasındır. Peki işletmelerin sesleri nasıl çıkar?

  • Konuşma: Düzenli olarak belli etkinliklere katılarak hikâyenizi anlatmalısınız.  çoğu zaman küçümsediğiniz bu durum sizin haberlerde, basın bültenlerinde ve medya makalelerinde yer almanızı sağlayacaktır. Çünkü planlı hazırlanmış etkili bir biyografiniz var ve sıradan konuşmalar yerine bu ön plana çıkacaktır.
  • Yatırım: Tüm ticari aksiyonu kazanç üstüne yapmayın. Mutlaka bağış, destek vs odaklı küçük yatırımlarda bulunun. Faydalı olmak adına yapacağınız bu girişimler her türlü sizin sesinizin duyulmasını sağlayacaktır.

Herkese açık siteleri doğru kullanın

Seo uzmanları insanları baclink için sürekli açık kaynaklı sitelerde bulunmayı tavsiye eder. Ancak itibar açısından bir daha girmeyeceğiniz, hakkınızda yorumlara cevap vermeyeceğiniz bir sitede var olmanız çok ta doğru olmayabilir. Mutlaka sürekli kontrol edebileceğiniz mecralarda var olun.

Uzmanlığınızı konuşturun

İşletmeler sadece memnun müşterilerin tavsiyeleri ve ücretli reklamlarla kendilerini ifade etmeye çalışırlar. Ancak çok daha etkili bir araç içerik pazarlamayı kullanmaktır. Sitenizde veya sektörünüzün ilgi gören başka mecralarında, işinize hâkimiyetinizi ve sektörün uzmanı olduğunuz belirten makalelerinizin yayınlanması çok etkilidir. Sektöre yeni giren her aktör sizin tecrübelerinizden yararlanması, zamanla saygılarını da beraberinde getirecek ve hiç beklemediğiniz bir yerde referans verecekleri adres olmanızı sağlayacaktır.

İnternette kendinizi arayın

Birçok işletme bu kadar basit bir işlemi dahi yapmamaktadır. Normalde inşaların sizin için ne dediğini, ürün veya hizmetleriniz için ne düşündüğünü basit bir aramayla kolayca öğrenebilirsiniz.

Bunu işletme adınız veya varsa ürün adınızla yapıp, hakkınızda şikayet sitelerinde, sosyal medyada veya forumlarda yorumlar olup olmadığına bakın ve mümkünse  negatif yorum yapan müşterilerinizin sorunlarını çözerek yorumları pozitife çevirin.